Beyond Words

‘Beyond Words’
tekening, 100 x 65 cm
kleurpotlood & fineliner

Aan deze tekening begon ik in de zomer van 2017. Wat ik toen niet wist was dat dit het begin was van een hele nieuwe niet te stoppen stroom van inspiratie. Gedurende een periode van drie maanden had ik er veel plezier in om te tekenen, maar kwam ook in momenten van leegte terecht. Er was verwondering en ik wachtte. Natuurlijk had ik nog niet de allerbeste materialen om mee te werken, maar volgde op dat moment m’n impulsen.

‘Onmogelijke kubus’, optische illusie

Waar kwam dit vandaan? Allerlei vaardigheden en kennis die ik had opgedaan in de loop van mijn leven , kwamen bijeen in deze tekening. Het zinsbegoochelende effect van graficus M.C. Escher, 3D-effecten, Heilige Geometrie, getallen, kleuren en vibraties. Ik her-innerde me dit met gemak. En ik las ondertussen over Nikola Tesla, beluisterde hoogfrequente muziek, van een vriendin leerde ik meer over kleurtechnieken en ontdekte dat ik fijn kon tekenen terwijl de muziek van Ludovico Einaudi speelde.

‘Dubbele helix’, DNA-spiraal

Het tekenen van DNA-spiralen bleek erg belangrijk. Er waren kanalen bij me open gegaan, waardoor ik kon aanvoelen of een lijn op de juiste manier was getekend. En ik zag beelden van vormen waarvan ik dacht: “Hoe kan ik die tekenen op papier, in 2D?” Ik had geen antwoord, maar als ik me afstemde en mijn hoofd leeg maakte, dan wist ik hoe het moest.

‘Beyond Words’ digitaal bewerkt:

Scroll Up